GURBETÇİLERİN DÖNÜŞ ÇİLESİ

Yaz tatili için Türkiye’ye gelen gurbetçiler Avrupa’ya dönüş yolunda Hamzabeyli sınır kapısında saatlerdir sıra bekliyor. Türkiye’de Türk vatandaşlarının sınır kapılarında oluşturduğu trafik yoğunluğu sürüyor.

Avrupa’nın farklı ülkelerinde yaşayan Türk vatandaşlarının, izinlerinin bitmesinin ardından dönüş yoluna geçmesiyle oluşan araç kuyrukları Hamzabeyli sınır kapısında 15 kilometreye ulaştı.

“ÜÇ SAATTİR KUYRUK BEKLİYORUZ”

Malatya’dan Almanya’ya giden gurbetçi Mehmet Özdemir muhabirimiz Ferhat Canbey’e yaptığı açıklamada ailesiyle güzel bir tatilin sonunda dönüş yolculuğuna geçtiklerini belirterek,”3 saattir kuyrukta bekliyoruz. Sıcak havada beklemek çok zor oluyor. Ancak yapabilecek bir şey yok. Hamzabeyli sınır kapısında Araç kuyruklarının 15 kilometreyi bulduğunu söyleyen Mehmet Özdemir; Araçların oluşturduğu 2-3 sıra sürücülerin sık sık tartıştığı ve kavga ettiklerini aktaran gurbetçi, Geçişlerin düzenli sağlanmadığını ve trafik Polisi ekiplerinin önlem almadığını belirtti.

“KUYRUĞUN SONUNU GÖREMİYORUZ”

Adıyaman’dan Almanya’ya giden Mahmut bozkurt ise 5 saattir kuyrukta beklediğini belirterek, “Kuyruğun sonunu göremiyoruz. Tabii böyle bir yolculuk bizi çok yoruyor. İşe yetişecek insanlar var. Sıcağın altında bekliyoruz. Yetkililerden kalıcı çözüm istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Vatandaşların bazıları araçlarında uyurken, bazıları da araçlarından inerek ağaç gölgelerinde dinlenerek sıranın kendilerine gelmesini bekliyor.

Bazı sürücüler, uzun süredir bekledikleri için kornaya basarak Bulgaristan gümrük çalışanlarını protesto ediyor.

HABER: FERHAT CANBEY

trafik 4trafik 5trafik 6trafik 7

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir